Actueel CUMUS

Outsourcing levert vrijheid op en beter klantencontact

Een interview met Jasper de Regt & Martijn van Altenburg van Risqwise over vrijheid, vrije tijd en je volledig kunnen focussen op je werk.

Wat is jullie doel met Risqwise?

We willen hoogwaardig adviseren met een focus op de zakelijke markt en dan vooral  gericht op dienstverlening, life science en ICT. Daarnaast willen we vooral een leuk contact hebben met onze klanten en leveranciers, dat maakt het werk ook leuk. Tegen een vervelende klant die wel heel veel geld betaalt, zeggen we gerust: Ga maar lekker ergens anders heen. En ja, dat zal ons flink wat geld kosten, maar dat weegt niet op tegen plezier in het werk.

“Tegen een vervelende klant zeggen we gerust dat ie maar lekker ergens anders heen moet”

En wat is verder belangrijk?

Vrijheid. We zijn vrije jongens in de zin dat we ons werk op een manier doen die bij ons past. Als de één halverwege de dag wil golfen en de ander tennissen, dan doen we dat. Daar vertrouwen we elkaar volledig in en het werkt. Dat blijkt wel uit het feit dat we heel succesvol zijn. Die vrijheid is ook een van de redenen dat we CUMUS hebben ingeschakeld voor onze backoffice. We hoeven nu niet meer af te stemmen wie van ons naar kantoor gaat, puur omdat er anders een paar dames alleen op kantoor zitten. Dat is enorme vrijheid. Als ik nu na een aantal afspraken naar huis wil, doe ik dat gewoon. En dan werkt CUMUS gewoon door. Het systeem wordt bovendien beter en sneller gevuld. Er zitten wat ons betreft alleen maar voordelen aan.

Hoe belangrijk is een goed systeem voor jullie manier van werken?

Een systeem is ondersteunend. Het moet goed gevuld zijn, perfect functioneren en ook praktisch zijn. Je hoort wel eens over systemen die fantastisch zijn, zoals bijvoorbeeld SLP, maar dan moet het ook echt tot de laatste millimeter gevuld hebben. Zo niet, dan verliest het steeds meer waarde omdat de data niet betrouwbaar is.Wij komen eerlijk gezegd ook uit een minimale data invuldiscipline: Premie, provisie, polisnummer en dan hield het wel op. Nu is het up-to-date en goed gevuld, en dat creëert waarde. Als we ooit een keer gaan verkopen – en daarvoor worden we al vaak genoeg benaderd – dan levert dat veel op.

“Een up-to-date, goed gevuld systeem is van grote waarde.”

Wat valt er nog meer op?

De controlefunctie aan de achterkant. We hebben 13 jaar lang gewoon op verzekeraars vertrouwd dat alles wat wij hebben lopen automatisch prolongeert. Maar dan ben je aangewezen op de oplettendheid van een verzekeraar. Nu krijgen we af en toe een berichtje van Tim van CUMUS Back Office met: “Hé, ik mis dit” of “Hoe zit dat?” Niet dat we daardoor meer geld krijgen van verzekeraars krijgen, maar er zit wel een controleslag in die hiervoor ontbrak.

Wat zijn bepaalde pijnpunten of obstakels die jullie tegenkomen?

Dat heeft met die controleslag te maken. We proberen eigenlijk continu processen te verbeteren. Dat zijn van die rotklussen omdat je daardoor je klanten niet kunt bedienen of aan acquisitie kunt doen. Zoals de opmaak van ons advocaten-polis-product. Uiteindelijk hebben we het met CUMUS procesmatig goed ingericht. Die investering kost veel tijd, ook al verliep het vrij vlekkeloos. Wat gedoe met ADN en EMS, maar dat is een kwestie van even doorbijten. En zo hebben we ook onze boekhouding geautomatiseerd. Nu we het systeem snappen, hebben we er enorm veel baat bij. En dat geldt ook voor het uitbesteden van de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Al die verbeteringen leveren ons veel tijd op.  

“Het verbeteren van processen zijn rotklussen, maar uiteindelijk levert het veel tijd op.”

Staan er nog meer procesverbeteringen op stapel?

We maken steeds een afweging op basis van een kosten-batenanalyse. Is een verbetering eenmaal doorgevoerd, dan zijn we elke keer weer blij dat we het gedaan hebben. Voor ons is CUMUS Back Office Support ook iets wat we structureel willen afnemen. En zoals het nu loopt, is het voor ons een goede deal. Al blijven we natuurlijk opletten dat de kwaliteit van jullie service hoog blijft. Zolang we niet te maken krijgen met een contactpersoon die steeds wisselt, dingen beginnen te haperen, of ADN-berichten zich opstapelen, zijn we tevreden.   

Weten jullie hoe jullie concurrenten hier instaan?

We hadden het laatst met een collega kantoor over uitdagingen, toegenomen werkdruk, personeel enzovoort.  En dan zeg ik: “Wij hebben het anders gedaan, wij hebben gewoon geoutsourcet”.Erg duur zeker?’, is dan de eerste reactie. Nee, want wij hebben ervoor gekozen om afscheid te nemen van ons personeel. Het is denk ik een kwestie van tijd dat heel veel partijen naar zo’n oplossing overgaan. Nu is het nog een stukje onbekendheid.

Jullie prioriteit ligt bij klantencontact, waaruit blijkt dat?

Ik kan eerlijk zeggen dat er in de afgelopen 15 jaar nog nooit een klant is weggegaan omdat het contact niet goed was of ontevreden was over onze dienstverlening. Ook nu onze portefeuille groter is, blijft klantencontact onze focus. We hebben bijvoorbeeld net een portefeuille overgenomen met apotheken. In de afgelopen drie maanden hebben we ze alle 80 bezocht, omdat we niet het risico willen lopen om ze kwijt te raken. Het valt ze nu al op dat wij anders werken, sneller ook. Plus, wij brengen niet alles bij die ene verzekeraar onder als het ergens anders 30% goedkoper kan. Ja, je kunt zeggen 30% goedkoper of 30% provisieverschil. Maar wij hebben liever 30% minder en een klantrelatie die 10 jaar langer duurt, wij gaan voor langetermijnrelaties. Stuk leuker en laagdrempeliger.

Jullie hoorden pas recent dat CUMUS ook Back Office aanbiedt, hoe kan dat?

We waren in eerste instantie geïnteresseerd in AssuPortal, dat hebben we aangeschaft en daar waren we tevreden over. Pas later wilden we meer dingen vanuit het systeem doen, koppelingen leggen. We hebben dit met jullie en andere partijen overlegd. En toen zeiden jullie opeens: “Hé, maar we kunnen ook jullie hele backoffice uit handen nemen”. We waren er eerder dus niet naar op zoek en jullie hadden het in die tijd waarschijnlijk ook wat minder op de voorgrond staan.

Wat is er veranderd sinds jullie CUMUS Back Office Support hebben?

We hebben er een stuk vrijheid bijgekregen. Geen contracten met medewerkers, HR-management, ziektekosten, opleiding en begeleiding. Je kunt je focussen op je eigen werk. En daarbij is het systeem gewoon beter gevuld dan je dat met werknemers voor elkaar krijgt. Er is ook niemand die AssuPortal zo goed kent als jullie, hoezo gaan wij dat beter doen?

“CUMUS is een medewerker maar dan zonder de contracten, HR-management, ziektekosten, opleiding en uitleg.“

Goed om te horen. Dus je zou het ook aanraden aan collega’s?

Zeker! En dat doen we eigenlijk al. Mag ik dan nu naar de golfbaan? ☺

Meer weten over CUMUS Back Office Support? Ga dan naar https://www.cumus.nl/cumus-backoffice/

Uitnodiging Relatiedagen 2024

We nodigen je graag uit voor een van onze relatiedagen op 29 mei, 30 mei, of 4 juni.

Het is een open inschrijving dus ook als we elkaar nog niet kennen ben je welkom!