Badmintonster Selena Piek in onzekerheid richting Spelen

ARNHEM – Papendal is al vijftien jaar haar tweede thuis. Duizenden trainingsuren heeft Selena Piek er inmiddels versleten. De Arnhemse bereidt zich in het topsportcentrum voor op de Spelen van Tokio. “Ik wil weer minimaal naar die kwartfinale”

Na de ochtendtraining heeft ze mooi nieuws. “Ik heb mijn A-status van NOC/NSF weer mogen verlengen”, zegt Piek enthousiast. “Dat is mijn meest regelmatige inkomstenbron en dus continuïteit. Die zekerheid heb ik nu gelukkig weer tot juni volgend jaar.” De gevolgen van het coronavirus voor de sport maakt het er namelijk ook voor Piek niet makkelijker op. “Wedstrijden vallen daardoor weg en dus krijg je geen geld. Wij worden immers per wedstrijd betaald.”

Verder lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.