Selena Piek

Hallo allemaal!

Eindelijk is het weer zo ver. Een toernooi in Azie! Normaal gesproken vaste prik voor ons, want er is om de twee/drie maanden wel een groot badminton toernooi daar, maar door corona stond natuurlijk alles on hold.

Afijn, het eerste toernooi is een feit. Een heel ander toernooi dan we gewend zijn. De setting heeft dankzij corona meer weg van een militaire bubbel. Zo word ik geacht 21 uur per dag in mijn kamer door te brengen en mag ik alleen de kamer uit om te trainen op specifiek aangewezen tijden. Best pittig maar alles voor de gezondheid en zorgen dat het toernooi kan en mag blijven doorgaan.

De Thaise autoriteiten zitten er wat regels betreft bovenop. Zo worden we om de 3 dagen getest, wordt het eten gebracht (geen keuze) ergens tussen 6-8 12-14 en 18-20 en is alles, maar dan ook ALLES hermetisch verpakt in plastic. Denkend aan de bus stoelen, bestek, je afstandsbediening en hangen er grote plastic schermen tussen de trainingsbanen in. De ecologische meerwaarde doet blijkbaar flink onder voor corona zullen we maar zeggen.

Inmiddels zit ik al ruim 9 dagen hier in Thailand en gisteren is het toernooi eindelijk van start gegaan. Na een onwennig begin versloegen we onze tegenstanders in twee sets. Altijd fijn en een mooie inkomer voor de aankomende zware wedstrijden. Morgen spelen we tegen de nummers 6 van de wereld (Maleisiërs) waar we nog niet eerder van gewonnen hebben.

Op naar een stunt wat mij betreft. Mochten jullie dat willen volgen, dan kan dat via deze link https://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx?id=DE541B33-2037-4644-A541-EDA77A870CE1

Blijf gezond allen en tot de volgende update. 

Groet,

Selena