De nieuwe dienstverlening van CUMUS: intermediairsdiensten!

Na een succesvolle pilot in het eerste halfjaar dient zich een nieuwe dienstverlening van CUMUS aan: intermediairsdiensten. Daarbij richten we ons in eerste instantie op de prolongatieverwerking.

Toch blijkt altijd weer dat de prolongatie een ‘ondergeschoven kindje’ is: in het geval van premie-incasso door de maatschappijen nemen velen de totaalbedragen over van de maandelijkse borderellen. Op klantniveau wordt de data dan niet geregistreerd. Hoe weet je dan de hoogte van de omzet bij de klant? Een vaak gehoord argument is dat de kosten niet opwegen tegen de baten: “Ik ga niet zoveel tijd en kosten investeren voor een verschil van een paar euro.” Maar hoe bewaak je dan de status en de juistheid van de polissen? En hoe controleer je of jouw portefeuille juiste gegevens bevat?

Vaak worden deze werkzaamheden bij de commerciële binnendienst neergelegd, want die kan dat “er wel even bijdoen”. Veelal wisselen de medewerkers geregeld. Na diverse inwerk-rondes loopt dan langzaam de kennis weg, met alle gevolgen van dien.

Ook zijn er genoeg tussenpersonen die de portefeuille ‘onderbrengen’ bij een serviceprovider of volmachtbedrijf.  Die nemen graag de provinciale portefeuille in hun bestanden op. Dan kan jij de focus leggen op de advieswerkzaamheden. Maar heeft de serviceprovider hetzelfde belang als jij? En wat als jij met meerdere serviceproviders wilt samenwerken?

Uiteindelijk ben je als ondernemer zelf verantwoordelijk voor jouw administratie. Dat je dit uitbesteedt of wilt uitbesteden kan een bewuste keuze zijn. Zoek dan wel een partij die jouw belangen dient. Zeker in deze tijd, waarin portefeuillewaarde-berekening ‘hot’ is en een bijgewerkte portefeuille veel meer waarde heeft dan een vervuilde portefeuille.

Wij leveren deze dienst en zijn volledig onafhankelijk van marktpartijen: geen inkoop, geen provisiekortingen, maar wel de kennis, de bestendigheid van maandelijkse prolongatie en afstemming. Inmiddels zijn diverse relaties al gestart en zijn wij ook klaar voor jou.

Interesse? Neem dan contact met ons op via https://www.CUMUS.nl/contact.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *